FacebookTwitterLinkedin

Corona informatie Fotovannoort

Mogelijkheden, maatregelen en restricties i.h.k.v. de COVID-19 pandemie

Laatste update: 21 januari 2021

De beroepsvereniging voor professioneel fotografen in Nederland (DuPho) heeft i.s.m. de overheid een protocol opgesteld, waarin de regelgeving rondom fotografie is vastgelegd. Als professional conformeer ik mij uiteraard aan dit protocol. Op de website van DuPho vind je de meest actuele versie van ons COVID-19 Protocol.


Allereerst het belangrijkste:

FOTOVANNOORT is gewoon geopend op afspraak


 

Fotografie in fotostudio

Het is toegestaan foto's te laten maken in de fotostudio omdat dit geen publieke ruimte is, mits op afspraak. Dit is goedgekeurd door het ministerie van OCW.

Het is en blijft dus gewoon mogelijk om portretfoto's voor bijvoorbeeld LinkedIn of je website of reclame/modelfotografie te maken. Ook voor particulieren geldt dat groepsfoto's van personen uit 1 gezin/wooneenheid gewoon mogelijk blijft. Als fotograaf houd ik 1,5 meter afstand. Je bent op afspraak van harte welkom in mijn fotostudio! Ook visagie behoort weer tot de mogelijkheden.

 1. In de studio houdt iedereen in principe 1,5 meter afstand. Huisgenoten mogen dichter dan 1,5 meter bij elkaar staan, waardoor ook normale groepsfoto's mogelijk zijn.
 2. Een groep van kinderen onder de 12 jaar mag dicht bij elkaar in de studio.Vanaf 1 juli 2020 geldt dat ook jongeren tot 18 jaar geen afstand tot elkaar hoeven te houden.
 3. Voor groepsfoto's van niet-huisgenoten (bijvoorbeeld personeelsleden) geldt dat het bij mij mogelijk is deze in individuele delen te maken, waardoor het mogelijk is de 1,5 meter regel in acht te blijven nemen (voor meer informatie zie hier).
 4. Kom niet te vroeg op je afspraak in de studio. Indien je te vroeg bent, kan het zijn dat ik je vraag buiten even te wachten.
 5. In de studio zijn desinfectiemiddelen en handschoenen aanwezig.
 6. Koffie en thee e.d. worden tijdelijk uitsluitend geserveerd in wegwerp servies of voorverpakte flesjes/blikjes.
 7. Ben je in de studio aanwezig, dan vraag ik je zoveel mogelijk een mondkapje te dragen zolang je niet gefotografeerd wordt.

Annuleringen

 • Als een fotoshoot (ook last-minute) verplaatst moet worden omdat er sprake is van een Covid-19 besmetting of verplichte quarantaine, dan zijn hier geen financiële consequenties aan verbonden.
 • Bij definitieve annulering gelden in principe de normale voorwaarden op dit gebied.

Fotografie op lokatie

Fotografie op lokatie en straatfotografie zijn toegestaan, waarbij uiteraard geldt dat de geldende maatregelen in acht moeten worden genomen. Zowel buiten als in gebouwen zijn vaak protocollen van kracht. Voor architectuur- en interieurfotografie zal dit weinig gevolgen hebben. Voordeel van de huidige situatie is dat veel werknemers thuis werken, panden leeg staan en net een opknapbeurt of grote schoonmaak hebben gehad. Een uitgelezen gelegenheid dus voor prachtige interieurfoto's of als decor voor reclame- en productfotografie

Voor de openbare ruimte zijn de basisregels van de rijksoverheid leidend. In veel gevallen betekent dit dat in de openbare ruimte het dragen van een mondkapje verplicht is, waardoor het maken van portretfoto's in die openbare ruimte op dit moment soms lastig is. Uiteraard is er geen probleem als de lokatie niet openbaar is, bijvoorbeeld omdat de ruimte (tijdelijk) gesloten is en de fotoshoot plaatsvindt op afspraak.

Fotograferen buiten kan, maar in de wintermaanden wordt vanwege de weersomstandigheden - en het ontbreken van groen  - voor portretfotografie vaak de voorkeur gegeven aan fotograferen in de studio (dit is dus prima mogelijk).


Fine-Art Print & Lijstenmakerij

Ook voor het maken van afdrukken en inlijstingen geldt dat dit gewoon mogelijk is, mits op afspraak. Printopdrachten kunnen digitaal naar mij verzonden worden en desgewenst per pakketdienst bezorgd of op afspraak afgehaald worden. Wil je een persoonlijk advies en/of een lijst uitzoeken, dan is het altijd mogelijk hiervoor een afspraak te maken. Ook is het mogelijk te overleggen via een online Zoom sessie of via Microsoft Teams.

Tijdens de Corona Lockdown is het ook voor particulieren tijdelijk mogelijk afdrukken te laten maken!


Workshops

De groepsworkshops (Colour Management & Fine-Art Print) zijn in verband met de lockdown tot juni 2021 opgeschort. Het is wèl mogelijk een individuele workshop op maat te volgen, eventueel online via Zoom. Neem hierover contact met mij op als je daar interesse in hebt. Voor workshops en trainingen op het gebied van fotografie geldt tevens het protocol ‘Veilig trainen’.


Algemene regels

 1. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
 2. Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als je 24 uur lang geen klachten hebt, mag je weer naar buiten.
 3. Omdat je in principe tot 10 dagen na het laatste contact met een COVID-19 patiënt nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 10 dagen na het laatste contact.
 4. Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere persoon buiten jouw huishouden.
 5. Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 6. Was voor vertrek van huis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
 7. Was je handen met water en zeep voor en na bezoek van een locatie.
 8. Vermijd het aanraken van je gezicht.
 9. Schud geen handen.
 10. Beperk zo veel mogelijk het ontmoeten van mensen uit de risicogroepen.
 11. Houd rekening met de regels omtrent het aantal personenvoor ‘binnen’ en ‘buiten’.
 12. Draag zoveel mogelijk een mondkapje in publieke ruimtes
×