FacebookTwitterLinkedin

Fine-Art Canvas op spieraam

Een foto kan worden afgedrukt op linnen (canvas), waarna het wordt opgespannen op een spieraam, zoals een schilderij. Het is ook mogelijk het canvas op te plakken op een zuurvrij achterkarton of ander plaatmateriaal, waarna het in een lijst (zonder glas) gevat wordt. Vraag naar de mogelijkheden!

Canvas

NB: Bij een canvasdoek op spieraam loopt de foto of afbeelding door op de zijkant. Voor het opspannen is het daarom noodzakelijk dat de canvas print (zie onder) groter is dan de spieraam maat . Voor NC3 en NC4 spielatten (ca. 2cm dik) geldt dat de afdruk 5 cm groter moet zijn, voor NC5 museumlatten (ca. 5cm dik) is dat 10cm. Voor een canvas op normaal spieraam 50x50 cm dient de foto dus bijvoorbeeld op 55x55 cm aangeleverd en afgedrukt te worden.

Opspannen op spieraam:

Het canvasdoek wordt professioneel opgespannen op een spieraam van uitzonderlijke kwaliteit. Verkrijgbaar in drie diktes spielatten: 18x45mm, 18x65mm en 45x45 mm ('museumlatten'). Afwijkende afmetingen (per 5cm) zijn mogelijk. Boven een bepaalde omvang gebruik ik geen 18x45 latten meer, in verband met de stevigheid van de constructie. Boven de 80 cm wordt bovendien een tussenlat toegevoegd voor extra stevigheid. Boven de 100cm wordt zelfs een kruislat gebruikt. Op die manier houdt het spieraam zijn vorm en stevigheid, zonder aanspanvermogen te verliezen.

UV protectie van het canvas:

Het canvasdoek wordt standaard door mij behandeld met een volledig onzichtbare fixeerlaag, waardoor het beschermd wordt door invloeden van UV licht, vochtigheid, vuil en zelfs vingerafdrukken. De bescherming tegen UV licht verlengt de levensduur van de kleurechtheid van het doek wordt tot wel 2x. Dit wordt normaal gesproken zelden gedaan door leveranciers, maar is sterk aan te raden!

Een nog betere bescherming wordt verkregen door het canvas te lamineren. Hierbij wordt onder hoge druk en temperatuur een ultradunne laag aangebracht op het canvas, die 100% UV werende eigenschappen heeft en het canvas optimaal beschermd tegen vocht, krassen en vuil. Het is hierbij bij wijze van spreke zelfs mogelijk een kop koffie over het canvas te morsen zonder blijvende schade!

Lamineren kan plaatsvinden met een matte of zijdeglans uitstraling. Voor de kosten zie de prijslijst opplakken & lamineren. U neemt hierbij de maat van het canvas plus 5 centimeter rondom; voor het lamineren van een canvas 40x60 cm. kijkt u dus bij de prijs voor het lamineren van een afdruk van 50x70cm.

Canvas soorten

Onderstaande canvas soorten zijn standaard op voorraad. Overige materialen op aanvraag mogelijk.
Afhankelijk van de wensen en toepassing kan een doek gekozen worden met een matte, zijdeglans of gloss afwerking en met een fijne of grovere structuur. Uiteraard kan ik u hier desgewenst in adviseren.

 • Epson PremierArt water resistant Canvas Satin 350 gr/m²350g/m²
  Gemaakt van een dicht geweven katoenvezel en voorzien van een zacht-glanzende coating. Dit is een perfect materiaal voor kunstreproductie met een satijnglans afwerking. Digigraphie Gecertificeerd.
 • Fortuna Artis Canvas mat helderwit
  Een zeer zwaar, 400g/m² helderwitte polyester/katoen matte kunstenaarscanvas met een 2:1 weefstructuur. De waterdichte coating biedt een grote kleurdiepte en -intensiteit. Zeer sterk canvasdoek met een fijne oppervlaktestructuur.
 • Canson Artist Canvas Matte WR 390gsm
  Een premium, watervast zuurvrij katoenen canvas met een natuurwitte uitsaling. Geen witmakers waardoor een lange levensduur. Met dit canvas kunnen extreem nauwkeurige beelden met een zeer hoge resolutie geproduceerd worden. Een ideale keuze voor onder andere portret- en fine-art fotografie. Digigraphie gecertificeerd.
 • Innova Photo Matt Canvas 350 gr/m²
  Zeer helder wit, waterbestendig katoenen canvas met fijne structuur. Door de hoge kleuropbrengst en de nauwkeurige weergave van huidtinten zeer geschikt voor onder meer portretfotografie
 • Magiclee Torino 17M Canvas Mat 375 gr/m²
  Matte canvas met een middel-grove oppervlaktestructuur. Mix van katoen en polyestervezel met een lange levensduur. Door de wat grovere structuur geschikt voor o.a. kunstreproducties
 • Poly/cotton Canvas Gloss 380gsm
  Een kwalitatief goed en economisch canvasdoek met een mix van katoen en polyester, met een glossy "varnish" uitstraling.

Prijzen

Download hieronder de reseller prijslijst voor fine-art canvas op spieraam:

Fine-art printservice


Unieke fine-art vakprintservice voor professionele fotografen. Standaard meer dan 100 verschillende soorten fotopapier en diverse afwerkingen, zoals opplakken, lamineren, canvas, dibond en BlackPlaque®

keuze vakprint

Lijstenmakerij


Met een uitgebreide lijstenmakerij in huis kunnen afdrukken compleet afgewerkt worden, evt. met "onzichtbaar" artglas. Zo kan een afdruk, compleet ingelijst, namens jou verzonden worden naar je klant.

Lijstenmakerij

Opplakken


Foto's moeten voor het inlijsten altijd opgeplakt worden. Maar het is ook mogelijk zonder lijst te werken en je foto op te plakken op materialen zoals DiBond, Forex of aluminium of de foto achter acryl of liquid gloss te plaatsen.

Opplakken

Prijslijsten


Duidelijkheid vooraf!
Download hier mijn prijslijsten voor fine-art afdrukken, losse vellen, opplakken, lamineren en diverse afwerkingen.

Aanleverspecificaties


Tips & Trucs!
Lees hier hoe je je digitale bestanden het beste voorbereidt en aanlevert om bij afdruk maximale kwaliteit uit je foto's te halen.

Bestanden aanleveren


Stuur hier je bestanden op!
Als je bestanden wilt opsturen om te laten afdrukken, dan kun je dit het beste hier doen. Zo ben je er verzekerd van dat je bestanden goed overkomen en zo snel mogelijk in behandeling worden genomen.

×