FacebookTwitterLinkedin

Color Management

Color management is een belangrijk onderdeel van je professionele workflow. Op regelmatige basis geef ik workshops over dit onderwerp, gecombineerd met fine-art print (voorbereiding). De workshop duurt een hele dag en wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 8 personen.

Deze workshop wordt ondersteund door de firma's Arca Printers & Supplies, VDP (Canson), Epson en Eizo, waardoor ik de kosten heel laag kan houden. Kosten voor de workshop bedragen 150,- excl. BTW.  Dit is inclusief een uitgebreide lunch, fine-art afdrukken van je eigen foto('s), een complete hand-out en een "goodiebag". DuPho leden en studenten aan een erkende vakopleiding ontvangen een korting van 10% op het cursusgeld en betalen slechts 135,-.

Meer informatie, cursusdata en inschrijven:

Colorattipro horz rgbX-Rite Coloratti Pro

Met enige trots kan ik melden dat ik in 2015 officieel ben toegetreden tot de international X-Rite Coloratti Pro's. X - Rite Coloratti omvat 's werelds beste professionele fotografen en filmmakers, die kleurbeheer zien als een belangrijk onderdeel van hun workflow en deze kennis en techniek graag delen met hun professionele collega's.

Zoals X-Rite het zelf omschrijft:

X-Rite's Coloratti represent the elite of world renowned photographers and color consultants. These individuals are highly respected by their peers and are admired by up-and-coming professionals, enthusiasts, art photography consumers, and students alike. The Coloratti understand the importance of implementing color management in their workflow to better their art, design and finished product . They share their knowledge of color management techniques, as well as their passion for the world of imagery and color through their photographs, in their workshops, and at sponsored appearances on X-Rite's behalf. They foster creativity in others and inspire their students and audiences to take chances with their imagery and their art.

Printer profielen

Met een gekalibreerd printerprofiel voor jouw printer / papiercombinatie kun je het maximale uit je foto te halen. Soms is er geen profiel voor jouw printer beschikbaar bij de papierfabrikant. Maar ook als dat wel het geval is, kan een eigen profiel net dat beetje extra bieden voor een onderscheidende afdruk.

Als je zelf niet over een spectrofotometer en de bijbehorende software beschikt, is het mogelijk door mij een profiel op maat te laten maken. De kosten daarvan bedragen € 50,00 per profiel (20% korting bij een tweede profiel of meer tegelijk).

Werkwijze

Het laten maken van een printerprofiel is eenvoudig. Je krijgt van mij een speciaal target en bijbehorende instructies, waarmee je met de juiste instellingen een afdruk maakt op jouw printer en het te profileren papier. Deze afdruk stuur je op naar mij, waarna je binnen enkele dagen het profiel digitaal ontvangt, met instructies hoe dit te installeren op je computer.

Voor meer informatie:

Ik wil meer weten!

 

X-Rite Color Managent Tools & Software

Via Fotovannoort is het mogelijk de professionele color management tools en software van de firma X-Rite aan te schaffen. Deze hulpmiddelen behoren tot de beste in de wereld en maken een onlosmakelijk deel uit van een goede color management workflow. Neem voor een goed advies vrijblijvend contact op

×