FacebookTwitterLinkedin

Statische Rollers

Statische handroller

Voor het opplakken en lamineren van fotoafdrukken is een goede roller onontbeerlijk.

Fotografen die wel eens een foto gelamineerd of opgeplakt hebbent, weten hoe hinderlijk stof kan zijn. Het kleinste vuildeeltje kan fataal zijn: een stofdeeltje onder een laminaat is niet meer te verwijderen. Als er bij het opplakken een stofdeeltje tussen de print en het substraat komt, betekent dat in vrijwel alle gevallen dat zowel de afdruk als de plaat weggegooid kunnen worden. Dat levert een behoorlijke kostenpost op, zeker als het bijvoorbeeld gaat om een grote plaat van een kostbaar materiaal zoals DiBond of aluminium.

Met behulp van een statische roller kan je dit voorkomen. Deze rollers zijn van een silicone gel die stof- en vuildeeltjes aantrekt en van de print verwijdert. Hierdoor is je foto stofvrij voordat je gaat opplakken of lamineren.

Schoonmaken van de roller

Schoonmaken van de roller is eenvoudig: je kunt hem afspoelen onder de kraan of gebruik bijvoorbeeld een reststukje voorbelijmd polystyreen om hem schoon te rollen over het belijmde oppervlak. De roller behoudt zijn statische eigenschappen en zal weer als nieuw zijn.

Prijzen

De statische rollers behoren werkelijk tot de rolls-royce onder de handrollers. Hoewel zo'n aanschaf snel is terugverdiend (iedereen die wel eens een paar platen DiBond bij het grofvuil heeft moeten zetten, weet waar ik het over heb) blijven deze rollers doorgaans toch vrij kostbaar om aan te schaffen. Door samenwerking met een internationale importeur ben ik echter in staat deze rollers aan te bieden voor ongeveer 50% van de gebruikelijke marktpijs!

Omschrijving   Formaat in cm Verkoopprijs  
Statische roller 10"   25 66,- uitverkocht 
Statische roller 12"   30 80,- uitverkocht
Statische roller 16"   40 126,-  
Statische roller 20"   50 172,- uitverkocht

Prijzen zijn exclusief BTW en verzendkosten en zolang de voorraad strekt.

 

Fine-art printservice


Unieke fine-art vakprintservice voor professionele fotografen. Standaard meer dan 100 verschillende soorten fotopapier en diverse afwerkingen, zoals opplakken, lamineren, canvas, dibond en BlackPlaque®

keuze vakprint

Portfolio Sleeves


Nu ook verkrijgbaar: kraakheldere, veilig hersluitbare portfolio sleeves. Een extra bescherming voor losse afdrukken, bijvoorbeeld in de iPiBox of voor archivering.

sleeve

Opplakken


Foto's moeten voor het inlijsten altijd opgeplakt worden. Maar het is ook mogelijk zonder lijst te werken en je foto op te plakken op materialen zoals DiBond, Forex of aluminium of de foto achter acryl of liquid gloss te plaatsen.

Opplakken

×