FacebookTwitterLinkedin

Lijstenmakerij

Ik verzorg graag het complete traject voor je, van (vakwerk) vergroting tot een compleet conserverend ingelijst werk. Voor fotografen is het zo mogelijk een compleet afgewerkt product - eventueel onder de eigen bedrijfsnaam - af te laten leveren aan de klant, zonder dat ze zelf hoeven investeren in kennis, materialen en ruimte.

Uitgebreide keuze en service

Ik bied een uitgebreide keuze op het gebied van lijsten en passe-partouts en adviseer graag in de keuze voor de afwerking. Naast afwerking in lijst is het ook mogelijk een foto af te werken op aluminium, DiBond, canvas, acryl, glas, mdf, enzovoorts. Kom vooral eens langs in de studio, ik heb hier diverse voorbeelden van lijsten en andere afwerkingsvormen hangen. Wil je langskomen met je klant? Ook dat is mogelijk (op afspraak). Ik kan je dan helpen je klant te adviseren. Het uiteindelijke offerte- en facturatietraject vindt echter altijd plaats tussen de fotograaf en zijn/haar klant. Ik reken vervolgens de productiekosten weer af met de fotograaf.

Particuliere inlijstingen

Mijn inlijstservice is ook beschikbaar voor het laten inlijsten van een bestaande foto, poster, grafiek of schilderij. Ik werk uitsluitend met kwaliteitsmaterialen, zoals zuurvrij karton van Van Gelder en Moorman en handgemaakte kwaliteitslijsten van Nederlands fabrikaat. Hierbij kijk ik ook altijd naar milieuaspecten. In principe is iedere afmeting van zowel passe-partout als lijst mogelijk. Uiteraard is een (kunst)werk verzekerd tijdens het verblijf in de studio.

Assortiment Lijsten

In de fotostudio in Werkhoven zijn een groot aantal voorbeelden van lijsten aanwezig. Deze lijsten zijn stuk voor stuk geselecteerd op basis van hun kwaliteit en duurzaamheid en behoren tot de top in de markt. Elke lijst wordt exact op maat gemaakt. Je bent dus niet gebonden aan standaardmaten: ook bijzondere verhoudingen zijn mogelijk. Het op juiste wijze inlijsten van je foto verhoogt de duurzaamheid en draagt in hoge mate bij aan de uitstraling aan de muur. Door te kiezen van kwaliteit bent je verzekerd van jarenlang plezier van je foto of kunstwerk.

Fotovannoort is onder andere dealer van merken zoals Nielsen, C&C, Larson-Juhl, Mascagni, Vadia en Grotenboer. Het assortiment is zo samengesteld dat eigenlijk in iedere budgetklasse een kwalitatief verstandige keuze te maken is.  Tevens is het mogelijk de prachtige STAS ophangsystemen (met of zonder geïntegreerde verlichting) bij uw lijst te leveren. Vraag naar de mogelijkheden.

Zie ook:

Glassoorten

De keuze van het juiste glas kan veel betekenen voor je foto. Niet alleen voor de kwaliteit van het beeld, maar ook voor de duurzaamheid. Standaard zijn mijn vakwerkafdrukken al zeer duurzaam. Door ze op de juiste wijze in te lijsten, valt de levensduur van een foto aan de muur tot meer dan 200 jaar te brengen.

Standaard gebruik ik in lijsten extra helder glas, waar het ijzer uitgehaald is, zodat de bekende "groene gloed" afwezig is en de transmissie > 99% is. Voor extra protectie is het mogelijk UV-werend glas in te zetten, varierend van 40 tot 90% UV-wering. Hiermee is de invloed van het UV-licht, een van de grootste boosdoeners bij het verval; van foto's en kunstwerken, nagenoeg geëlimineerd.

Anti-Reflexglas kan ingezet worden op plaatsen waar het licht op de lijst niet optimaal is en hinderlijke reflecties kunnen optreden. Het "ouderwetse" anti-reflexglas verkoop ik eigenlijk niet meer. De anti-reflexwerking is goed, maar dit gaat ten koste van de lichttransmissie en dus de beeldkwaliteit. Ideaal is artglas, dat in verschillende varianten verkrijgbaar is. Dit glas is voorzien van coatings die vergelijkbaar zijn met die van brillenglazen, wat een nagenoeg "onzichtbaar" glas tot gevolg heeft: hoge transmissie en reflectie-eigenschappen < 1%, eventueel gecombineerd met UV-werende eigenschappen. Informeer naar de mogelijkheden!

BlackPlaque


De BlackPlaque® is een unieke afwerkingsvorm, die alleen verkrijgbaar is via Fotovannoort. Ooit ontwikkeld als alternatief voor canvas is het een zeer hoogwaardige afwerking van de foto voor op de muur.

blackplaque1

iPiBox


De iPiBox is veruit de mooiste portfolio-oplossing in de markt en via Fotovannoort verkrijgbaar in diverse (gepersonaliseerde) uitvoeringen. Dé ideale oplossing voor het opbergen en presenteren van je fine-art afdrukken.

iPiBox Portfolio Box

Opplakken


Foto's moeten voor het inlijsten altijd opgeplakt worden. Maar het is ook mogelijk zonder lijst te werken en je foto op te plakken op materialen zoals DiBond, Forex of aluminium of de foto achter acryl of liquid gloss te plaatsen.

Opplakken

Prijslijsten


Duidelijkheid vooraf!
Download hier mijn prijslijsten voor fine-art afdrukken, losse vellen, opplakken, lamineren en diverse afwerkingen.

Aanleverspecificaties


Tips & Trucs!
Lees hier hoe je je digitale bestanden het beste voorbereidt en aanlevert om bij afdruk maximale kwaliteit uit je foto's te halen.

Bestanden aanleveren


Stuur hier je bestanden op!
Als je bestanden wilt opsturen om te laten afdrukken, dan kun je dit het beste hier doen. Zo ben je er verzekerd van dat je bestanden goed overkomen en zo snel mogelijk in behandeling worden genomen.

×