FacebookTwitterLinkedin

Foto's van uw medewerkers

Een persoonlijke uitstraling op uw website, in uw brochures of bij de entree van uw bedrijf. Een foto op het visitekaartje. Of een eensgezinde aanwezigheid van uw medewerkers op LinkedIn.  Klanten hebben graag een beeld bij de medewerkers met wie zij contact hebben. U werkt met beveiligingspassen die voorzien zijn van een foto. Of u heeft een groepsfoto van het voltallige personeel in de hal hangen. Bij moderne bedrijfsvoering is een persoonlijk en professioneel beeld naar buiten steeds belangrijker. Dit betekent niet alleen een goede foto van iedere medewerker, maar ook een duidelijke eenheid in stijl, pose, compositie en kleur.

Als ondernemer heeft u echter te maken met verloop onder uw personeel. Uw bedrijf groeit en u neemt nieuwe medewerkers aan. Soms verdwijnt een personeelslid en wordt hij of zij vervangen door een nieuwe collega. Hoe zorgt u er nu voor dat niet ieder jaar het voltallige personeel opnieuw op de foto moet om actueel te blijven? En als u met z'n allen op de foto wilt, dan zijn er nog andere zaken om rekening mee te houden: hoe minimaliseren we de invloed op de bedrijfsvoering, hoe houden we rekening met parttimers en ziekte, hoe voorkomen we dat uw medewerkers privétijd moeten opofferen?

Hier kom ik als fotograaf om de hoek kijken. Allereerst bepalen we samen de stijl waarin de foto's gemaakt moeten worden. Sluit deze goed aan bij de huisstijl of het ontwerp van de website? Waar nodig overleg ik vooraf met uw art director. Wilt u de foto's met verschillende achtergronden combineren? Dan kan ik "green-screen" technologie gebruiken, waarmee later diverse montages mogelijk zijn.

Efficiënte planning

Vervolgens maken we een planning voor een of meerdere fotosessies van de personeelsleden, waarbij we rekening houden met de werktijden van de verschillende collega's. Wellicht valt de fotoshoot te combineren met een personeelsuitje. Heeft u veel medewerkers? Dan kan het bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn om op locatie, in uw vestiging(en) een studio op te bouwen, zodat uw medewerkers niet zelf af hoeven te reizen naar de studio. Of ik verzorg een gecombineerde lunch in de studio, zodat de opnames zo min mogelijk invloed hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering. Ook hierin denk ik creatief mee.

Als professional bewaak ik vervolgens de stijl waarin de foto's zijn gemaakt. Dat betekent dat, als er een jaar later een foto gemaakt moet worden van een nieuwe collega, deze in precies dezelfde stijl gemaakt wordt, waardoor hij naadloos aansluit bij de bestaande fotografie. Bij de offerte die u van mij ontvangt, is tevens een tarief opgenomen voor individuele sessies achteraf, bijvoorbeeld bij verloop of nieuwe medewerkers. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent; geen verrassingen achteraf!

Groepsfoto's

zakelijke groepsfoto

Ook voor groepsfoto's van het voltallige personeel of teams, heb ik een slimme oplossing. Deze worden in delen gemaakt, in groepjes van 2-4 medewerkers en later onzichtbaar gemonteerd tot één groot groepsportret. Deze werkwijze heeft verschillende voordelen: als u uw personeel in één keer op de foto zou willen zetten, dan betekent dat dat het bedrijf even dicht moet. Bovendien is de groepsfoto direct verouderd op het moment dat er een personeelslid vertrekt of er een nieuwe collega aantreedt. De oplossing van de "dynamische" groepsfoto zorgt dat, net als bij het maken van individuele foto's, de invloed op de bedrijfsvoering minimaal kan zijn. Bovendien kan de foto eenvoudig aangepast worden bij veranderingen in het personeelsbestand. Zo verlengt u de levensduur van de foto en het is tegelijkertijd zeer kostenefficiënt !

Slimme oplossingen

Ik denk graag met u mee in slimme oplossingen. Flexibiliteit en kostenbesparing, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit: dat zijn zaken waar ik zelf als ondernemer ook van houd. Zo bedacht ik een oplossing voor een zorgcentrum waar men borden bij de ingang wilde met foto's van de artsen en medewerkers waar patiënten een afspraak mee hadden. Door gebruik te maken van een magnetisch materiaal hoefde slechts eenmalig geïnvesteerd te worden in het bord zelf. Bij personeelswijzigingen kan nu razendsnel (een deel van) het bord vervangen worden, tegen minimale kosten. Bovendien bleek deze oplossing onvoorziene extra mogelijkheden te bieden: bij ziekte of vervanging kan tijdelijk een melding aangebracht worden bij de desbetreffende medewerker. Of een tijdelijke mededeling dat er een coassistent of stagiaire aanwezig is. Tot aan een feestmutsje bij een jarige medewerker!

Profielfoto


De toenemende populariteit van social media maakt een professionele zakelijke (profiel)foto steeds belangrijker. Bij sollicitaties wordt gevraagd om een recente foto. Ik heb een speciaal aanbod, waarmee u goed voor de dag komt.

Referenties


Laat uw referenties fotograferen! Er is geen betere reclame dan een tevreden klant.
En die quote op uw website wordt tien keer zo krachtig met een goede foto erbij. Vertel het verhaal!

×