FacebookTwitterLinkedin

Zwangerschapsfotografie

Een zwangerschap is heel een bijzonder moment in je leven. Steeds meer vrouwen kiezen er terecht voor dit bijzondere moment in hun leven op een prachtige manier vast te leggen. Sinds Demi Moore in 1991, zeven maanden zwanger, op de cover van Vanity Fair stond, is het laten maken van professionele zwangerschapsfoto's steeds populairder geworden. Als fotograaf is het een creatieve uitdaging om elegante, sensuele en vaak intieme foto's te maken van deze bijzondere fase in je leven.

Dat betekent onder meer dat we alle tijd nemen en jij zelf bepaalt wat voor foto's gemaakt worden.

Hoe gaat een zwangerschapsfotoshoot in zijn werk?

Een zwangerschapsshoot is in eerste instantie heel erg leuk! De shoot vindt meestal plaats vanaf week 36, wanneer je in de meeste gevallen al verlof hebt. Je hoeft je dan niet meer druk te maken over het afronden van je werk en bent volledig in staat te genieten van je zwangerschap.

Neem vooral je partner mee, of een vriendin, je moeder, een zus of wie je wilt. De fotostudio is uitgerust met een Sonos-systeem, dus denk na over je favoriete muziek; kortom: ik doe graag moeite om de fotoshoot ontspannen te maken.

De fotoshoot vindt in principe plaats in mijn fotostudio in Werkhoven, Fotostudio Krommerijn. In deze gezellige fotostudio word je op je gemak ontvangen met een kopje koffie of thee. We spreken samen door wat voor foto's je mooi vindt en hoe je graag gefotografeerd wilt gaan worden. Vervolgens gaan we aan de slag.

Duur van de fotoshoot

De fotoshoot duurt ongeveer 1,5 uur. Als je ook met je bestaande kind(eren) erbij op de foto wilt, duurt het in totaal vaak een half uurtje langer (we beginnen of eindigen de shoot dan daarmee). Vooraf bekijken we de make-up en overleggen we samen over het soort foto's dat je wilt laten maken. Vervolgens bouwen we de shoot langzaam op, waarbij we altijd beginnen met volledig geklede foto's. Tussendoor vindt telkens terugkoppeling plaats en we nemen voldoende pauze als dat nodig is.

Ik trek alle tijd voor je uit. Duurt het even voordat je ontspannen bent of zijn we langer bezig door een plotselinge vlaag van inspiratie, dan is dit geen probleem en is dat risico voor mij. Het doel is dat je een leuke ochtend beleeft en uiteindelijk met prachtige foto's naar huis gaat. Haast en stress horen daar zeker niet bij.

Na de fotoshoot

Na de fotoshoot zet ik binnen ongeveer een week de geselecteerde foto's voor je online, zodat je ze op je gemak kunt bekijken en kunt besluiten of je ze wilt laten afdrukken, of bijvoorbeeld in een boekje wilt laten opmaken of als vergroting in een lijst. Als je speciale bewerkingen wilt, dan zorg ik hiervoor. Als een van de foto's gebruikt wordt voor een geboortekaartje, wordt deze door mij volgens de specificaties van de drukker aangeleverd. Ook krijg je van mij uiteindelijk altijd een DVD met daarop de foto's in hoge kwaliteit 10x15 formaat.

Wat kost het?

De kosten van een zwangerschapsshoot van 1,5 uur bedragen € 175,- (inclusief 21% BTW).  Hiervoor ontvang je van mij:

 • een professionele studio fotoshoot van ca. 1,5 uur;
 • een persoonlijke app voor smartphone of tablet met alle geselecteerde foto's, zodat je ze desgewenst kunt delen op social media of kunt laten zien aan wie dat wil en natuurlijk zelf kunt bekijken om te bepalen welke foto's je wilt afdrukken of verwerken in een mooi studio fotoboek.
 • volledige nabewerking van de geselecteerde foto's;
 • desgewenst een foto digitaal voor gebruik als geboortekaartje;

Volg je een cursus Zwangerfit bij Dyna-Mix in Utrecht? Dan heb je recht op een korting van maar liefst 10% op de geldende tarieven.

Extra mogelijkheden

Natuurlijk zijn er diverse extra mogelijkheden in combinatie met een zwangerschapsshoot. Denk hierbij aan:

 • Cadeaubonnen voor een zwangerschapsshoot voor een zwangere echtgenote, vriendin of zus.
 • De 9 Maanden Shoot: Een serie van 9 fotoshoots met een prachtige montage van je zwangerschap, inclusief uitgebreide fotoshoot rond week 36-38.
 • Combinatie met een babyshoot; ik kom in dat geval binnen 1-3 weken na de geboorte van het kind aan huis voor het maken van foto's van de pasgeboren baby. Deze foto's kunnen dan gecombineerd worden met de zwangerschapsfoto's in een fraai fotoboek.
 • Combinatie met een familieshoot. Heb je al kinderen of wil je leuke foto's van jezelf en je partner, combineer de zwangerschapsshoot dan met het maken van een aantal leuke familieportretten.
 • Gezamenlijke zwangerschapsshoot. Is je vriendin ook zwanger of heb je zoveel lol met elkaar op de zwangerschapsgym, dat je samen een zwangerschapsshoot wilt houden, dan kan dat ook! Een gezamenlijke shoot kan voordeliger uitpakken. Uiteraard maken we dan ook individuele foto's naar je eigen smaak. Neem contact op voor de mogelijkheden en een offerte op maat.
 • Prachtige vakwerkvergrotingen in lijst, op canvas of bijvoorbeeld achter acryl. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.
 • Een professioneel fotoboek van de foto's die gemaakt zijn tijdens de shoot, eventueel aangevuld met babyfoto's na de geboorte.

Speciale wensen? Handicap? Geen enkel probleem. Neem contact op en bespreek de mogelijkheden. Ik denk graag met je mee en ga graag de uitdaging met je aan.

Veelgestelde vragen


Vragen? Hier heb ik even de meest gestelde vragen op het gebied van zwangerschapsfotografie voor je op een rijtje gezet.

 

9 Maanden Shoot


Een serie van 9 fotosessies, inclusief uitgebreide zwangerschapsshoot; resulterend in een unieke montagefoto met de baby natuurlijk als laatste onderdeel van de serie.

Tips vóór je Fotoshoot


Tips & Trucs! Hier zet ik wat adviezen op een rij om je optimaal voor te bereiden op je fotoshoot. Van kledingadvies tot muziekkeuze.

 

×