FacebookTwitterLinkedin

Familieportretten

"Wat een leuke middag!" "Waarom hebben we dit niet veel eerder gedaan?

Dat zijn de meest gehoorde reacties op een familie fotoshoot bij mij. En daar ben ik eigenlijk best trots op. Want: een prachtig familieportret is is niet alleen een aanwinst aan de muur; het is ook heel leuk om te doen! En ik doe er dan ook alles aan om het voor jong en oud een gezellige belevenis te maken.  Maak er gewoon een compleet uitje van met z'n allen! Onderaan deze pagina vind je wat ideeën.

Hoe gaat zo'n fotoshoot in zijn werk?

Ontspannen. Want als je gestressed bent of je ongemakkelijk voelt, dan wordt het natuurlijk helemaal niets. Daarom trek ik altijd rustig de tijd voor jullie uit. Laten we eens beginnen om bij een kopje koffie of thee door te spreken wat de wensen zijn. Laat huisdieren even rustig snuffelen en kleine kinderen even wennen. Naast het groepsportret, wat vaak de aanleiding is voor een familie fotoshoot is er ruime mogelijkheid voor allerlei extra foto's. Foto's van de (klein)kinderen samen? Foto's per gezin? Een profielfoto voor facebook of Linkedin? Een andere achtergrond? Een zwart-wit versie? Een andere set kleding? Tuurlijk! Haal eruit wat er in zit. Je bent toch niet iedere week bij de fotograaf?

Ik plan mijn fotoshoots bovendien zo, dat er altijd ruimte is voor uitloop. Bijvoorbeeld omdat je driejarige dochter per se haar kleurplaat af wil maken. Of omdat we een in een vlaag van inspiratie nog een extra achtergrond uit de kast trekken. Of omdat oom Jan in de file stond en pas een kwartier later kwam binnenvallen. Niets zo vervelend als de volgende klant al staat te wachten. Dat komt bij mij niet voor.

Vaak is er na afloop van de fotoshoot mogelijkheid om alvast snel even door de foto's heen te wandelen, wat reuze leuk is. Na afloop maak ik een definitieve selectie uit de foto's en voorzie die van een basis nabewerking. Vervolgens krijg je van mij gratis een eigen app, waarmee je de foto's kunt bekijken op tablet, smartphone en PC. Iedereen kan zo onafhankelijk van elkaar de foto's rustig selecteren, delen op social media en laten zien aan belangstellenden.

Eens wat anders dan een standaard groepsfoto?

Graag! Er is veel meer mogelijk dan het standaard groepsportret. Voorkom die drukke, propperige groepsfoto's waarop iedereen een beetje ongemakkelijk kijkt!

Naarmate de tijd vordert, worden families groter en groter: echtgenoten, kleinkinderen en soms zelfs huisdieren moeten mee op de foto. De groepsfoto's die je regelmatig tegenkomt zijn vaak "propperig"; ietwat verhitte ouders zijn bezig met het optillen van hun kinderen, Opa staat half achter zijn dochter, oma kijkt niet in de lens maar naar haar kleindochter. Alles om iedereen maar binnen het beperkte kader te krijgen.

Dat kan anders! Met name wanneer er (klein)kinderen zijn, is het prachtig om te zien hoe de verhoudingen zijn tussen de gezinsleden onderling. Ik maak deze groepsfoto's dan ook graag "ten voeten uit", waarbij iedereen helemaal op de foto staat. Bijkomend voordeel is het bij deze groepsfoto's mogelijk (of soms zelfs wenselijk) is om de foto in delen te maken. Bij het maken van een familieportret is het immers misschien nog wel het lastigste om een moment te zoeken waarop iedereen bij elkaar kan komen. Dit probleem heb ik nu voor jullie opgelost.

Moeilijk om een datum te vinden?

Sportclubjes, werk en andere activiteiten maken het soms lastig voor een complete familie om tegelijk af te spreken. Mensen wonen door het hele land en soms zelfs in het buitenland. Vaak wordt een familiefoto gemaakt voor een gelegenheid, bijvoorbeeld een 40-jarige bruiloft. Het is dan lastig om een paar weken van tevoren nog een datum te prikken om allemaal tegelijk bij de fotograaf te zijn. Ik heb dit opgelost door de foto in delen te maken en later te monteren tot een groepsfoto. Dit vereist de nodige voorbereiding, techniek en zorgvuldigheid, maar in het uiteindelijke resultaat is het nagenoeg onzichtbaar. In zo'n geval plan ik in overleg meerdere momenten waarop de foto gemaakt kan worden, zodat iedereen in staat is langs te komen als hij/zij daarvoor in de gelegenheid is.

Kosten

De meerkosten van het in delen laten maken van een groepsfoto zijn zeer beperkt: Ik reken hiervoor slechts € 50,00 per extra sessie, inclusief BTW en de montage van de groepsfoto. Lukt het wel om gezellig met z'n allen te komen? Dan zijn aan de samengestelde groepsfoto géén meerkosten verbonden.

Het resultaat is een echte blikvanger; een bijzonder familieportret, dat door het bijzondere formaat enorm opvalt en waar iedereen goed op staat.

Meer weten? Neem dan vooral contact op.

Gratis foto app


Bij elke fotoshoot krijgen jullie van mij een app voor smartphone of tablet, waarmee u uw foto's kunt bekijken en delen op social media. Omdat je je telefoon altijd bij je hebt, kun je zo de foto's direct aan iedereen laten zien! Uiteraard kun je de foto's ook gewoon op jouw computer inzien. Super makkelijk!

Cadeaubonnen


Geef een fotoshoot cadeau! Verras die vriendin die zwanger is, je ouders die 25 jaar getrouwd zijn of trakteer je BFF samen met je vriendinnen op een glamourshoot! Speciaal voor dit doel maak ik gepersonaliseerde cadeaubonnen. Geweldig om cadeau te geven!

Tips vóór je Fotoshoot


Tips & Trucs! Hier zet ik wat adviezen op een rij om je optimaal voor te bereiden op je fotoshoot. Van kledingadvies tot muziekkeuze.

 

Maak er een compleet uitje van!

Maak er een gezellig uitje van met z'n allen. En combineer een fotoshoot bij Fotovannoort met een wandeling of een museum. Of ga lekker uit eten. Laat je rondleiden door de molenaar of ga stoer watersporten. Je vindt hier zomaar wat ideeën. Ik wil meer weten...

×