FacebookTwitterLinkedin

Veelgestelde vragen

Moet ik helemaal bloot?

 • Daar is een simpel antwoord op. Nee. Je moet helemaal niets.
  Zwangerschapsfoto's zijn zeer persoonlijk. Wat de één heel mooi vindt, is niet automatisch ook jouw smaak. Foto's in mooie (zwangerschaps) kleding kunnen zeker zo bijzonder zijn als "blote-buiken-foto's"!
  Veel vrouwen willen helemaal op de foto, maar lang niet iedereen wil of durft dat. We beginnen altijd met volledig geklede foto's. Jij bepaalt vervolgens zelf de mate waarin je jezelf wilt prijsgeven op de foto.

Ik wil een zwangerschapsshoot cadeau geven, kan dat?

 • Jazeker, een enorm leuk cadeau voor een zwangere vrouw, zus of vriendin! Ik heb speciale cadeaubonnen die recht geven op een zwangerschapsshoot. De datum en tijd worden dan in overleg met de ontvangster van de bon bepaald nadat de bon is overhandigd.

Wat is het beste moment voor de foto's?

 • Je buik is het mooiste in de weken voor de bevalling, vanaf zo'n 34-36 weken. Je buik is dan nagenoeg volgroeid en je kunt je nog redelijk comfortabel bewegen. Wanneer je tweelingen verwacht, dan is het het verstandig eerder, rond de 28-30 weken, de foto's te maken. Voor de meeste vrouwen geldt dat ze rond deze tijd al zwangerschapsverlof hebben, wat het gemakkelijker maakt de fotoshoot te plannen. Het is over het algemeen aan te raden de foto's 's ochtends vroeg te maken.

Is het mogelijk foto's te maken van alle stadia van de zwangerschap?

 • Jazeker! Hiervoor is de speciale 9 Maanden Shoot. In maximaal 9 fotoessies maken we gedurende de zwangerschap (en als de baby er is) foto's die uiteindelijk resulteren in een unieke montagefoto. Inclusief een uitgebreide zwangerschapsshoot rond week 36-38, montage en bewerkingen, een vakwerk afdruk en een app voor smartphone en tablet is dit een zeer compleet pakket en een prachtige manier om je zwangerschap vast te leggen.

Mag er iemand aanwezig zijn tijdens de fotoshoot?

 • Ja natuurlijk. Hoe meer jij je op je gemak voelt, hoe mee ontspannen de shoot verloopt en hoe beter de foto's uiteindelijk zullen worden. Vaak is de partner aanwezig bij de shoot, soms een moeder of een goede vriendin. Beperk de aanwezigen echter tot maximaal een of twee vertrouwde mensen: het is niet ontspannen te poseren in een ruimte met veel mensen.

Ik heb ergens een foto gezien die ik erg mooi vind. Kunnen we zoiets maken?

 • Als je voorbeelden hebt van foto's die jij mooi vindt, bewaar deze dan of stuur ze van tevoren op. We kunnen dan aan de hand van zo'n voorbeeld overleggen om foto's te maken in een vergelijkbare pose, sfeer of belichting.

Kan mijn zoontje/dochter van twee ook op de foto?

 • Jazeker. De interactie tussen je bestaande kind(eren) en jouw zwangere buik levert vaak heel mooie en ontroerende foto's op. Het is verstandig de fotoshoot te beginnen met deze foto's, gezien de korte aandachtsboog van kleine kinderen. Het is overigens aan te raden om ervoor te zorgen dat na deze foto's iemand zich om de kinderen kan bekommeren. Naast de studio is een speeltuintje aanwezig. Jij kunt je zo ontspannen concentreren op de rest van de fotoshoot.

Mijn vriendin is ook zwanger. Kunnen wij samen op de foto?

 • Het kan erg leuk zijn om foto's te maken, samen met een vriendin die ook zwanger is. Voor het effect is het dan natuurlijk wel leuk als jullie ongeveer tegelijk zijn uitgerekend. We maken in zo'n geval van beide vrouwen een volledige fotoshoot, aangevuld met foto's van jullie samen. Dit soort shoots is vaak heel gezellig en ontspannen. Is je vriending veel later of eerder uitgerekend, dan houden we twee fotoshoots, waarbij jullie bij elkaars fotosessies aanwezig kunnen zijn en de twee buiken eventueel later nog samen in één foto gemonteerd kunnen worden.

Kan iedereen mijn foto's zien?

 • Nee. Na de fotoshoot zetten we de geselecteerde foto's zo snel mogelijk voor je online, in een afgesloten gedeelte van deze website. Alleen jij hebt de gebruikersnaam en het wachtwoord om de foto's te bekijken. Je kunt dus zelf bepalen wie je de foto's wel of niet wilt laten zien.

Wat kost het?

 • Een professionele studio zwangerschapsshoot is er vanaf € 175,-.

9 Maanden Shoot


Een serie van 9 fotosessies, inclusief uitgebreide zwangerschapsshoot; resulterend in een unieke montagefoto met de baby natuurlijk als laatste onderdeel van de serie.

Tips vóór je Fotoshoot


Tips & Trucs! Hier zet ik wat adviezen op een rij om je optimaal voor te bereiden op je fotoshoot. Van kledingadvies tot muziekkeuze.

 

×