FacebookTwitterLinkedin

 

Project "Classic Pin-Up"

vargas02

Iedereen kent ze wel, die prachtige kleurrijke pin-ups uit de jaren vijftig. Namen als Bettie Page, Marilyn Monroe, Ava Gardner, Rita Hayworth zijn er beroemd door geworden. Kunstenaars als Ted Withers, Gil Elvgren, Donald Rust en Alberto Vargas vergaarden wereldfaam. De pin-ups uit die tijd waren humorvol, sexy, ondeugend en dubbelzinnig en stijvol, zonder "plat" te zijn.

Als fotograaf ga ik de uitdaging aan een serie te maken in de stijl van deze beroemde tekeningen uit de jaren '50. Naast kleding, stijl en pose, is het ook de bedoeling de cartooneske stijl van de originele pin-ups uit die tijd naar voren te halen. Een artistieke uitdaging dus. Hiervoor zoek ik modellen, visagisten en stylisten, die het leuk vinden om mee te werken.

Looptijd project september 2017-2019
Gezocht Modellen, visagisten, stylisten
Geslacht model Vrouw
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Ervaring Bij voorkeur enige ervaring
Omschrijving Remakes van beroemde pin-ups uit de jaren vijftig: ondeugende, sexy, uitdagende foto's zonder "plat" te worden.
Genre Glamour en/of (gedekt) naakt
Model Release Ja
Doel / Gebruik De foto's in dit project moeten uiteindelijk uitmonden in een expositie van een serie fine-art afdrukken en/of publicatie in vaktijdschrift of boekvorm. Modellen verlenen hier toestemming voor (zie model release).
Publicatie op social media Ja, waarbij geen tags indien ongewenst door model. Door de modellen zelf: alleen indien voorzien van watermark en tags (zie model Release)
Vergoeding

TFP; teamleden ontvangen elk een of meerdere foto's op digitaal formaat PLUS één gesigneerde fine-art kunstdruk met gelimiteerde oplage van een van de foto's naar keuze, op A3+ formaat,

Reis- en onkosten in overleg

Visagie Ja inclusief haarstyling
Eigen inbreng / Ideeen mogelijk Ja
Moodboard Klik hier voor een (voorlopig) moodboard op Pinterest
×