FacebookTwitterLinkedin

Uitvaart- & Rouwfotografie

Rouwfotografie, het vastleggen van het afscheid van een dierbaar familielid, is een bijzondere reportagevorm. De fotograaf gaat hierbij uiterst discreet te werk. Een ingetogen fotoboek kan heel belangrijk zijn bij het rouwproces, dat vaak pas achteraf op gang komt.

Een begrafenis of crematie is een zeer emotionele gebeurtenis. Gelukkig wordt steeds vaker een professionele fotograaf ingezet tijdens deze trieste gebeurtenis, zodat een tastbare herinnering ontstaat aan een dag, die veelal in een roes wordt doorgemaakt door de direct betrokkenen. Niet altijd kunnen alle direct betrokkenen op tijd aanwezig zijn voor de begrafenis of crematie. Door onderzoek is aangetoond dat een uitvaartreportage in belangrijke mate bijdraagt aan een goede rouwverwerking.

Ik heb als fotograaf uitgebreide ervaring met deze vorm van persoonlijke fotografie. Omdat voor u als nabestaanden de tijd rondom een overlijden al ingewikkeld genoeg is, bied ik een eenvoudig concept aan voor rouw- en uitvaartfotografie. De fotograaf is bij een rouwplechtigheid discreet aanwezig. Een begrafenis of crematie is een privégebeurtenis, waarbij familie en vrienden samen het verdriet verwerken en op intieme wijze afscheid nemen van een dierbare. Bij het maken van de foto's wordt waar mogelijk geen gebruik gemaakt van (flits)licht en de kleding van de fotograaf is uiteraard aangepast aan de gelegenheid. De taak van de fotograaf is het gevoel en de emotie vast te leggen en de belangrijkste momenten en gebeurtenissen te vereeuwigen voor de nabestaanden.

Na de uitvaart worden de foto's geselecteerd en nabewerkt en vervolgens verwerkt in een professioneel fotoboek. U ontvangt tevens een USB-stick met daarop de geselecteerde foto's op een bruikbare resolutie.

Kosten van een uitvaartreportage

Ik bied uitvaartfotografie aan als een compleet pakket, zodat u niet onnodig geconfronteerd wordt met allerlei keuzes en beslissingen. Het complete pakket bestaat uit:

  • complete reportage van uitvaart of crematie, inclusief eventuele kerkdiensten of (besloten) bijeenkomsten vooraf;
  • inclusief alle reiskosten binnen de provincie Utrecht;
  • selectie en nabewerking;
  • volledige opmaak fotoboek;
  • één exemplaar van een professioneel fotoboek, afmeting 25x25cm, 20 pagina's;
  • USB-stick met digitale fotobestanden.

De kosten van dit complete pakket bedragen € 799,00 inclusief BTW. Extra exemplaren van het fotoalbum : € 175,00 inclusief BTW

Uiteraard zijn speciale wensen altijd mogelijk. Als vakfotograaf probeer ik u zoveel mogelijk werk uit handen te nemen.

Foto overledene

Tijdens de condoleance en de begrafenis of crematie is het vaak gebruikelijk dat bij de kist een foto van de overledene staat. Een goede recente foto wil nog wel eens problemen opleveren. Soms betekent dit een deel van een grotere foto of een foto, gemaakt met een smartphone of tablet. Bovendien moet de foto eigenlijk direct ontwikkeld worden en in een lijst terechtkomen.

Ik los dit graag voor u op. Omdat ik als fotograaf een uitgebreide ervaring heb met beeldbewerking, stel ik u mijn expertise in deze situatie graag ter beschikking. Daarnaast beschik ik over alle apparatuur en heb ik altijd materialen in voorraad om uw foto binnen een paar uur, keurig ingelijst, gereed te hebben. Indien nodig kunt u bij mij een tafelezel lenen zodat de ingelijste foto netjes neergezet kan worden.

Ik probeer een aanvraag altijd binnen 24 uur te beantwoorden. Omdat een uitvaart meestal op zeer korte termijn geregeld moet worden, raad ik u aan (ook) telefonisch contact op te nemen; voor aanvragen voor uitvaartfotografie kunt u mij 7 dagen per week bereiken, tussen 08:00 en 23:00 uur.

Praktische tips over de organisatie van een uitvaart vindt u ook op: https://www.meride.nl

Uitvaartondernemer?

Bent u uitvaartondernemer en op zoek naar een professionele partner voor het verzorgen van uitvaartreportages? Zoekt u een betrouwbaar adres waar u binnen 24 uur een volledig bewerkte en compleet ingelijste foto van de overldene kunt laten maken?

Ik ben altijd op zoek naar samenwerking met betrokken uitvaartondernemers die begrijpen wat een goede reportage betekent voor het rouwproces van hun cliënten. Ik nodig u daarom graag uit om een keer een kopje koffie te drinken en samen de mogelijkheden te bespreken!

×