FacebookTwitterLinkedin

Data Workshop Colourmanagement in 2021

 • Thursday, 21 January 2021 11:10

Data Workshop Colour Management & Fine-Art Print 2021

Nederland bevindt zich momenteel natuurlijk in een lock-down in verband met de COVID-19 pandemie. Het ziet er naar uit dat ook de komende maanden een groot aantal restricties van kracht zullen blijven, waardoor het geven van groepslessen en workshops lastig is. Niettemin hebben we een aantal data in 2021 vastgelegd voor deze workshop en waarop op dit moment ingeschreven kan worden. Mocht een van deze data omwille van de regelgeving niet door kunnen gaan, dan zal het mogelijk zijn om te verplaatsen naar een andere datum of zal er een extra workshop op een later tijdstip worden ingelast. Laten we echter hopen dat we vanaf de zomer weer bij elkaar mogen komen.

De nieuwe cursusdata in 20121 zijn:

 • Maandag 7 juni
 • Maandag 5 juli
 • Maandag 6 september
 • Dinsdag 12 oktober
 • Maandag 8 november
 • Zaterdag 11 december

Zie voor meer informatie en actuele voorwaarden ook op: Workshop Color Management & Fine-art Print

Op dit moment is het vóór juni 2021 binnen de huidige regelgeving evt. wèl mogelijk een individuele workshop (max 2 personen) te volgen, eventueel online via Zoom of Microsoft Teams. Deze workshop is natuurlijk volledig af te stemmen op je eigen wensen. Interesse? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Fine-Art Printservice nu tijdelijk ook beschikbaar voor particuliere klanten

Mijn fine-art vakprintservice is normaal gesproken uitsluitend beschikbaar voor professionele fotografen, kunstenaars, musea, exposities en fotografiestudenten. Op velerlei verzoek stel ik mijn printservice nu tijdens de Corona Lockdown ook beschikbaar aan particulieren!

Veel mensen worden tijdens de COVID-19 restricties beperkt in hun mogelijkheden en grijpen de situatie aan om te verbouwen, op te ruimen in huis of de kamer een opknapbeurt te geven. In combinatie met mijn ambachtelijke lijstenmakerij biedt ik de mogelijkheid jouw foto, kunstwerk of reproductie nu op een prachtige manier professioneel aan de muur te krijgen.

Mijn fotostudio en Lijstenmakerij is geen winkel / openbare ruimte. Ik werk uitsluitend op afspraak. Dit betekent dat oom met de huidige lockdown / COVID-19 regelgeving het mogelijk is een afspraak te maken voor het laten maken van een professionele afdruk of inlijsting. Ik neem graag even de tijd voor jullie!

Foto's kunnen eventueel digitaal worden aangeleverd (zie ook de aanleverspecificaties). Afdrukken, panelen en lijsten kunnen desgewenst met een pakketdienst bij je worden thuisbezorgd.

Voor het maken van een afspraak is het verstandig even telefonisch contact op te nemen, zodat we direct de agenda's naast elkaar kunnen leggen. Ik ben doorgaans het beste bereikbaar via 06-54220517

BFF's gezocht!

 • Friday, 01 January 2021 14:17

Voor mijn autonome kunstproject "Pure Friends"zoek ik de komende tijd weer een aantal modellen in de leeftijd 21-40 jaar.

"Pure Friends" is een al wat langer lopend project, waarbij ik (artistieke) naaktportretten maak van twee vriendinnen samen. Het gaat hier dus niet om losse modellen die voor de gelegenheid bij elkaar gezet zijn; het is de bedoeling dat jullie ook "echt" (harts)vriendinnen zijn!
Dit is een eenmalige gelegenheid om in het bezit te komen van een unieke high-end fine-art print van internationaal onderscheiden fotograaf Colijn van Noort. Privacy staat overigens hoog in het vaandel bij dit project.

Voor meer informatie zie: https://fotovannoort.nl/particulieren/model-portfolio-shoot/modellen-gezocht-lopende-projecten/project-pure-friends

Nieuw: Canson Baryta Prestige

 • Thursday, 27 October 2016 17:16
Papierfabrikant Canson uit Frankrijk kwam afgelopen maand met een gloednieuw barietpapier: Baryta Prestige. Het papier is uitgebreid getest in de fotostudio en we zijn enthousiast over de kwaliteit. Vanaf vandaag is het dan ook mogelijk fine-art afdrukken te laten maken op dit papier.

Baryta Prestige is een 340 grams, vrij wit papier met dezelfde look & feel als de traditionele bariumsulfaat papieren die we kennen uit de donkere kamer. Het papier is zuurvrij en bevat een beperkte hoeveelheid (natuurlijke) witmakers in de vorm van bariumsulfaat. Deze coating zorgt tevens voor de speciifieke "eiglans" die we kennen uit de tijd van de donkere kamer.

In vergelijking met andere barietpapieren is de Baryta Prestige zwaar (340 gram) en vrij glad (korte vezel). Een van de belangrijkste eigenschappen ten opzichte van vergelijkbare papiersoorten is de zeer beperkte "bronzing" die optreedt bij afdrukken op dit papier. Dit betekent dat in de uiteindelijke glans van de afdruk weinig tot geen verschil zit tussen de beprinte en niet beprinte delen van het papier.

Specificaties:

Gewicht 340 gr/m²
Dikte 370μ
Oppervlakte Extra glad
Uitstraling Gloss
Samenstelling papier alpha-cellulose & katoen
CIE witheid 112
Gebufferd Ja
Zuurvrij Ja
Optische witmakers Zeer beperkt
Watervastheid hoog
ISO 9706 Ja

Profielfoto's op locatie

 • Saturday, 25 June 2016 09:12

Het maken van (profiel)foto's op locatie is een leuke toevoeging aan uw evenement. Ik beschik over de middelen om razendsnel een ministudio op locatie op te bouwen.
Afgelopen week was ik bijvoorbeeld aanwezig bij Tribes in Utrecht, op de Utrechtse Ondernemersdag. Op de stand van Utrecht4Business was het mogelijk een mooie profielfoto voor bijvoorbeeld LinkedIn door mij te laten maken. Een mooie manier om belangstellenden in de stand te krijgen.

Na afloop van het evenements stuur ik de foto naar de geportretteerden, waarbij ik uiteraard meteen informatie mee kan sturen van de standhouder / opdrachtgever. Zo heeft u niet alleen een publiekstrekker op een evenement of beursstand, maar meteen een heel positieve follow-up naar de bezoekers.

Cadeau BIJ een fotoshoot

 • Monday, 23 May 2016 22:45

Cadeau BIJ een fotoshoot

111203 23119In de maand juni krijgt iedereen bij een fotoshoot gratis een potje honing van mij cadeau.

De honing zit, samen met een kaarsje van echt bijenwas, in een leuke geschenkverpakking. De opbrengst van deze potjes gaat naar een goed doel: de Nederlandse Bijenhouders Vereniging en naar Stichting "Women In Need".

111203 23133Nienke van Maris, voorheen bekend van het tv-programma ‘Woon en Klus Magazine’, eigenaar van de High Heel Workout en binnenkort weer te zien op tv in ‘Het snoer om’: "De boodschap dat de bijenpopulatie in de wereld onder druk staat, terwijl zij verantwoordelijk zijn voor 1/3e van de hele voedselproductie, intrigeerde me. Bijen dragen voor zo'n 30 miljard bij aan onze wereldeconomie."

Haar mede miss-finaliste Natalie Dijkgraaf, bekend uit Onderweg Naar Morgen en nu grondstewardess en fysiotherapeut i.o., vult aan: "Direct voelde ik de link naar de Stichting WIN, waar we met de Mrs Globe NL-verkiezing aandacht voor vragen, en zijn we gaan kijken hoe we daar iets voor konden betekenen."

WIN staat voor Women In Need en zorgt met een 20-weeks coachingsprogramma dat vrouwen weer (mentaal) op de been geholpen worden, nadat ze slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld, seksueel geweld, loverboys, dramatische scheidingen, of andere ervaringen die je in het leven onderuit kunnen schoppen. "Het is voor iedereen belangrijk het gevoel te hebben er BIJ te horen, onderdeel te zijn van een groep, een samenleving", zegt Natalie. "En wat begon met een woordgrapje 'ik hoor er BIJ, jij hoort er BIJ', groeide uit tot een gevoel dat we echt iets willen en vooral kunnen betekenen.”

111203 23148'Ik hoor er BIJ' verkoopt in de aanloop naar de feestdagen BIJzondere potjes honing. Dit potje is met de bijgeleverde stickers aan te passen naar een persoonlijke boodschap voor een vriend, geliefde, verjaardag en vormt zo een mooi cadeau met betekenis. Het bijgeleverde waxinelichtje, gemaakt van bijenwas, zorgt ervoor dat het honingpotje ook als het leeg is nog een object is voor in huis en zo een beetje warmte en licht verspreidt in de wereld van de ontvanger.

Nienke: "De opbrengst van deze 'Ik hoor er BIJ-potjes' gaat deels naar de Nederlandse Bijenhouders Vereniging die onderzoek doet naar het verdwijnen van de bijen. Een ander deel gaat naar de Stichting WIN. In Amerika draait het coachingsprogramma al langer en daar heeft het een succespercentage van 94%."

De BIJzondere Ik hoor er BIJ honingpotjes worden verkocht via de website www.ikhoorerBIJ.com , Het Bijenhuis en diverse verkooppunten. Voor meer informatie kijk op de website www.ikhoorerBIJ.com. Daar vind je ook alles over de diverse mogelijkheden Ik hoor er BIJ te steunen.

Colijn van Noort leverde niet alleen twee foto's voor de Cultuur- en erfgoednota 2016-2019 van de Provincie Utrecht, maar verzorgde ook de afdrukken voor de expositie die vrijdag 27 mei werd geopend door gedeputeerde Mariëtte Pennarts.

Voor de Cultuurnota werden fotografen uit 26 gemeenten gevraagd hun visie te geven op cultuurbeleving in hun woonplaats. Iedere fotograaf mocht drie foto's inzenden, waarvan er één werd uitgekozen voor opname in de cultuurnota en in de expositie. Colijn werd gevraagd zijn blik op cultuurbeleving binnen de gemeente Bunnik weer te geven.

Bunnik

Colijn koos voor drie onderwerpen binnen de gemeente Bunnik:

 1. Museum Oud Amelisweerd: een foto waarin hij probeert de "gelaagdheid" van deze plek in de gemeente Bunnik weer te geven: landhuis, omgeving, het werk van Armando en het unieke Chinese behang vormen samen een geheel.
 2. De Romeinse Limes: de overblijfselen van de Romeinse bezetting hebben een belangrijke stempel gedrukt op de Krommerijnstreek.
 3. Het Waterliniemuseum: deze foto legt de nadruk op "beleving" en in het bijzonder cultuureducatie; het laat kinderen zien die geconcentreerd ondervinden hoe inundatie in zijn werk gaat.

Van de foto's van Colijn werden door de Provincie echter niet één, maar zelfs twee foto's uitgekozen: zowel de foto van MOA als die van het Waterliniemuseum in Vechten werden opgenomen in de Cultuurnota:

Musuem Oud Amelisweerd Cultuureducatie bij het Museum Hollandse Waterlinie

 

Expositie afdrukken

Fotovannoort werd door de Provincie ook gevraagd de afdrukken voor de expositie zelf te verzorgen. Omdat het de bedoeling is dat de tentoonstelling gaat "reizen" door de Provincie Utrecht, waren, naast de kwaliteit van de afdrukken, ook gewicht, kwetsbaarheid en gewicht belangrijke aandachtspunten. De 28 door de Provincie geselecteerde foto's werden door Colijn uiteindelijk uitgevoerd als hoogwaardige zwart-wit afdrukken van 40x60 cm, gemonteerd op DiBond paneel en voorzien van een zijdeglans beschermlaag.

Tot 11 juni is de expositie te zien in het provinciehuis Utrecht. Daarna zullen de foto's enkele weken tentoongesteld worden in de Domkerk in Utrecht en verder gaan reizen door de provincie. Waarschijnlijk zal de tentoonstelling in februari 2017 ook in Bunnik te zien zijn.

Meer informatie:

Colijn verzorgde voor Photofacts een videocursus "Kleurbeheer". Deze cursus geeft een goede introductie van de verschillende aspecten van in kleurbeheer als onderdeel van de workflow als (amateur)fotograaf. De cursus richt zich met name op de beginnende fotograaf en gevorderde amateur.

kleurbeheer 01 kleurbeheer 04 kleurbeheer 11

 

Het opplakken van foto's is nu ook mogelijk op zwart polystyreen 2mm van een uitzonderlijke kwaliteit.

Het door en door zwarte polystyreen geeft extra cachet aan prints die los gepresenteerd moeten worden, bijvoorbeeld in portfolio's, in de iPiBox of bij presentatiepanels voor examens en klassificaties.

Het zwarte polystyreen is slagvast en iets harder dan normaal wit polystyreen: vermindert tegeling of kromtrekken. Ongevoelig voor luchtvochtigheid en temperatuurverschillen. De foto wordt met een P.A.T. gecertificeerde zuurvrije lijm gefixeerd op dit materiaal.

Prijsvoorbeeld:

Belijming op 2mm zwart polystyreen 50x40 cm: euro 18,40 (exclusief BTW en eventuele korting DuPho leden, iPibox owners of studenten aan een foto vakopleiding).

×