FacebookTwitterLinkedin

Corona Update

  • dinsdag, 12 januari 2021 11:46

Maatregelen en restricties m.b.t. COVID-19

De beroepsvereniging voor professioneel fotografen in Nederland (DuPho) heeft een protocol opgesteld i.s.m. de overheid, waarin de regelgeving rondom fotografie is vastgelegd. Als professional conformeer ik mij uiteraard aan dit protocol. Op de website van DuPho vind je de meest actuele versie van ons COVID-19 Protocol.

Fotografie in fotostudio

Het is toegestaan foto's te laten maken in de fotostudio omdat dit geen publieke ruimte is, mits op afspraak. Dit is goedgekeurd door het ministerie van OCW.

Het is en blijft dus gewoon mogelijk om portretfoto's voor bijvoorbeeld LinkedIn of je website of reclame/modelfotografie te maken. Ook voor particulieren geldt dat groepsfoto's van personen uit 1 gezin/wooneenheid gewoon mogelijk blijft. Als fotograaf houd ik 1,5 meter afstand. Je bent op afspraak van harte welkom in mijn fotostudio!
Voor zakelijke groepsfoto's van personeelsleden geldt dat het mogelijk is deze in delen te maken, waardoor het mogelijk is de 1,5 meter regel in acht te nemen (voor meer informatie zie hier).

Fotograferen op lokatie

Fotografie op lokatie en straatfotografie zijn toegestaan, waarbij uiteraard geldt dat de geldende maatregelen in acht moeten worden genomen. Zowel buiten als in gebouwen zijn vaak protocollen van kracht. Voor de openbare ruimte zijn de basisregels van de rijksoverheid leidend.

Fine-Art Print & Lijstenmakerij

Ook voor het maken van afdrukken en inlijstingen geldt dat dit gewoon mogelijk is, mits op afspraak. Tijdens de Corona Lockdown is het ook voor particulieren tijdelijk mogelijk afdrukken te laten mamen.
Printopdrachten kunnen digitaal naar mij verzonden worden en desgewenst per pakketdienst bezorgd of op afspraak afgehaald worden. Wil je een persoonlijk advies en/of een lijst uitzoeken, dan is het altijd mogelijk hiervoor een afspraak te maken. Ook is het mogelijk te overleggen via een online Zoom sessie of via Microsoft Teams.

Workshops

De groeps workshops (Colour Management & Fine-Art Print) zijn in verband met de lockdown tot nader orde opgeschort. Het is wèl mogelijk een individuele workshop op maat te volgen, eventueel online via Zoom. Neem hierover contact met mij op als je daar interesse in hebt.

  • 176
  • Voor het laatst aangepast op vrijdag, 15 januari 2021 12:17
Overig nieuws in deze categorie: « FEP Photo Days Catania
×